Vous êtes ici:
  • ANAC Carwash
  • Veel gestelde vragen ANAC Carwash Prepaid Waspas

Veel gestelde vragen ANAC Carwash Prepaid Waspas

Wat kost de ANAC Prepaid Waspas?

De ANAC Prepaid Waspas kost zelf niets, bij aanschaf dient u wel direct minimaal € 30,- wastegoed op te waarderen. Als u de pas kwijtraakt en u hebt uzelf geregistreerd kunnen wij een nieuwe pas aan uw oude pas koppelen en uw tegoed overzetten. Hieraan zijn dan wel € 5,- kosten verbonden, die wij afschrijven van uw wastegoed.

Hoe kan ik een ANAC Prepaid Waspas aanschaffen?

U koopt een ANAC Prepaid Waspas bij de kassa van één van onze vestigingen. De pas zelf kost niets, maar u dient wel direct voor minimaal € 30,- wastegoed op te waarderen. Naast uw aankoopbon ontvangt u ook een activeringsbon en hierop staat de inlogcode waarmee u zich kunt registreren. Bij registratie ontvangt u € 3,50 extra wastegoed. Bovendien kunt u na registratie online opwaarderen, kunnen wij u op de hoogte houden van acties en kunnen wij uw wastegoed veilig stellen bij diefstal of verlies van uw prepaid waspas.

Kan ik een ANAC Prepaid Waspas online bestellen?

Nee, u kunt de ANAC Prepaid Waspas niet online bestellen, omdat de ANAC Prepaid Waspas direct ter plaatse op de kassa geactiveerd moet worden.

Ik ben mijn ANAC Prepaid Waspas kwijt /mijn ANAC Prepaid Waspas is gestolen.

De volgende service kunnen wij alleen verlenen bij geregistreerde passen: ga naar anaccarwash.com/blokkeren en vul het formulier in. Uw pas wordt geblokkeerd, en een nieuwe pas wordt gekoppeld aan uw huidige klantnummer en wastegoed. Deze nieuwe pas wordt u toegezonden. Hiervoor brengen wij € 5,- in mindering op uw saldo.

Hoe kan ik registreren?

Ga naar anaccarwash.com/registeren-anac-carwash-prepaid-waspas en vervolgens op de knop “Registreren”. U heeft het nummer van uw waspas en de inlogcode die op de activeringsbon staat nodig.

Ik wil registreren maar ik heb geen inlogcode gehad, of ik ben hem kwijt.

Naast uw aankoopbon heeft u ook een activeringsbon ontvangen en hierop staat de inlogcode waarmee u zich kunt registreren. Als u die bon niet meer heeft, kunt u met de waspas naar een vestiging van ANAC Carwash gaan om de chip die in de ANAC Prepaid Waspas zit uit te laten lezen en bij de kassa een bon met nieuwe inlogcode vragen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Ga naar anaccarwash.com/inloggen-anac-prepaid-waspas en klik op: “Wachtwoord vergeten”, vul daar het mailadres in dat u gebruikt heeft bij het registreren van uw ANAC Prepaid Waspas, en klik op: “verzenden”. Een nieuwe code zal dan naar uw mailadres verzonden worden.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

U kunt dit zelf regelen na het inloggen op onze website in het onderdeel ANAC Carwash Prepaid Waspas, of klik op de volgende link: anaccarwash.com/inloggen-anac-prepaid-waspas om in te loggen. Vervolgens kiest u voor: “wachtwoord wijzigen”. Wijzig uw wachtwoord. Vergeet niet op: “opslaan” te drukken.

Hoe kan ik opwaarderen?

U kunt online opwaarderen en betalen met iDEAL óf u kunt opwaarderen in de wasstraat waar u contant, met uw pinpas of creditcard kunt afrekenen.

Ik ben verhuisd, en/of ik heb een nieuw emailadres.

Log in op uw account en pas uw gegevens aan. Vergeet niet op “Opslaan” te drukken.

Kan ik mijn tegoed terugkrijgen?

In bijzondere gevallen, zoals verhuizing ver weg van een ANAC Carwash vestiging, of overlijden van een pashouder is het mogelijk dat wij het door u betaalde wastegoed terugstorten. Stuurt u een email met de reden van opzegging, een kopie van uw ANAC Prepaid Waspas en een kopie van uw bankpas naar info@ANACcarwash.com. Wij zullen uw verzoek beoordelen en eventueel het bedrag terugstorten. Opwaardeer –en registratiebonussen worden op dit bedrag in mindering gebracht.

Kan ik op één saldo meer passen gebruiken?

Ja, dat is mogelijk. U koopt de eerste ANAC Prepaid Waspas in een van onze wasstraten en waardeert deze op, waarna u de pas registreert via onze website anaccarwash.com/registeren-anac-carwash-prepaid-waspas//. Na de registratie neemt u contact met ons op via info@ANACcarwash.com met uw verzoek en een foto/scan van uw eerste pas en uw adresgegevens, waarna wij een extra ANAC Prepaid Waspas koppelen aan het tegoed van die eerste pas. De nieuwe pas zal dan per post naar u verzonden worden.

Kan ik de ANAC Prepaid Waspas voor meer auto’s gebruiken?

Ja, dat kan. De ANAC Prepaid Waspas is niet gebonden aan kenteken of persoon.

Kan ik een factuur krijgen?

Als uw ANAC Prepaid Waspas is geregistreerd, of als u dat alsnog doet (met tenaamstelling zoals u wilt zien op uw factuur) is het mogelijk om zelf een BTW-factuur af te drukken. U kunt inloggen, de transactie bekijken en een factuur genereren. Volgende facturen zullen automatisch gemaild worden. Let op! Voor Belgische waspassen dient bij het klantnummer aangevinkt te worden dat u een bedrijf bent, en het Belgische BTW-nummer moet ingevuld zijn.

Kan de ANAC Prepaid Waspas bij alle ANAC vestigingen worden gebruikt?

Ja, de ANAC Prepaid Waspas kan bij alle vestigingen in Nederland en België worden gebruikt, een Nederlandse pas moet wel in Nederland worden opgewaardeerd en een Belgische pas in België.

De betaling via iDEAL is gelukt, maar ik zie het saldo nog niet.

Er kan wat tijd zitten tussen de betaling en de verwerking van de opwaardering. Normaal gesproken is de opwaardering na uiterlijk 15 minuten zichtbaar. Als het langer duurt stuurt u dan een mail van de transactie en uw ANAC Prepaid Waspas naar: info@ANACcarwash.com dan kunnen wij dit voor u uitzoeken en eventueel corrigeren.

Kan ik een app zoals Stocard of een afbeelding op mijn telefoon gebruiken in plaats van de fysieke pas?

Omdat de ANAC Prepaid waspas geen "eenvoudige" kortings- of klantenkaart is, maar een pas waar tegoed opstaat, kunnen wij om veiligheidsredenen niets anders accepteren dan de originele pas.

Overige vragen

Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, stuurt u dan een email naar info@ANACcarwash.com, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.